Escape6 Prague Car Festival – jedinečná přehlídka pro milovníky aut

Články
16.08.2019

F T G

Escape6 Prague Car Festival – jedinečná přehlídka pro milovníky aut

Osmý ročník největší výstavy tuningu a performance vozidel v ČR otevře své brány na pražském výstavišti PVA v Letňanech v sobotu a neděli 31. srpna a 1.září 2019, vždy od 10 hodin. Návštěvníci se mají rozhodně na co těšit. Tato akce se za dobu své existence zařadila mezi nejprestižnější specializované nejen tuzemské, ale i evropské výstavní akce. Podle slov ředitele výstavy Martina Apeltauera  si zde na své přijdou také fanoušci závodních a historických automobilů, supersportů, elektromobility, amerických korábů nebo třeba špičkových simulátorů.

V loňském roce pořadatelé rozšířili venkovní program o sraz majitelů sportovních modelů značky Ford. Sešlo se přes pět desítek krásných a hlavně výjimečných automobilů, a proto i letos se bude s touto aktivitou a rozšířením značek účastníků pokračovat a lze se těšit na ještě pestřejší a výrazně vyšší účast. Na neděli je připraven oficiální sraz vozů Porsche ve spolupráci s Porsche Classic Clubem ČR nebo sraz majitelů moderních elektromobilů. To samozřejmě nic nemění na tom, že tematicky různorodé exponáty opět zaplní především pět vnitřních hal a na akci tak bude téměř 800 exponátů.

Chybět opět nebude sekce Classic Cars, která je od loňského roku stabilním bodem vnitřního programu a představí zhruba dvě desítky zajímavých automobilů. Nejedná se o desítky let staré exponáty, ale většinou o tzv. youngtimery, které nejsou nijak upravené, ale určitě stojí za zhlédnutí pro svou dlouhodobou hodnotu mezi fanoušky automobilů. Výstavy se opět zůčastní studenti z Mladé Boleslavi, kteří představí svojí letošní novinku s názvem Mountiaq. Jedná se o působivý pickup na bázi modelu Škoda Kodiaq a návštěvníci budou mít jednu z prvních možností vidět ji opravdu ve veřejném prostředí. Výsledky svojí práce zde také představí i žáci ze Střední dopravní školy v Mastné ulici v Praze1.

Další zajímavostí této prestižní akce bude například značka Mercedes a její aktivity AMG Driving Academy. V této expozici uvidíme celkem tři zajímavé exponáty a jeden z nich v naprosté výstavní premiéře v ČR, a to model AMG GT R PRO. Jedná se o vrcholné provedení AMG GT s řadou specifických řešení zejména v oblasti aerodynamiky, podvozku a využití karbonových dílů. To vše v limitované edici, vyrobeno bude pouze 750 kusů celosvětově a jeden se díky AMG Performance Center Praha objeví právě i na pražské výstavě. Specialitou zde bude také vozidlo označené jako Bureko 6x6. Jedná se o českou výrobu terénního vozidla typu pick-up, kde jako základ slouží Chevrolet Silverado. Svoji premiéru zde bude mít i Škoda RSJ 300 se slavnostním odhalením v sobotu ve 12 hodin. Jako základ byla použita „kastle“ ze Škody 110 R, ale i u té došlo k významným změnám, kde například výška vozu je jen 120 cm a motor o výkonu 200 koní je umístěn před zadní nápravou.

Escape6 Prague Car Festival podporuje některé veřejně prospěšné aktivity. Jedná se například o projekt Tuning bezpečně! s letošní novinkou v podobě seriálu akcí Track&Safety. Při ní se účastníci školí v lepším ovládání svých automobilů, což přispívá ke zvýšení bezpečnosti na silnici. Stejně tak tomu je i v případě opravdu kvalitního tuningu, kdy úpravami může projít také vůz pro každodenní využití doma i v menší firmě. V expozici projektu Tuning bezpečně! bude například k vidění upravený vůz VW Caddy. Ten získal díky několika úpravám mnohem vyšší výkon i točivý moment, lepší jízdní vlastnosti i atraktivnější vzhled. Další zajímavý projekt je autoškola s názvem Autoškola jinak!. Ta bude mít na výstavě veřejnou premiéru a jedná se o nový typ autoškoly, která je alternativou k dnešním, řekněme tradičním možnostem. Studentům nabídne výuku se zajímavým automobilem, s výrazně rozšířenou výukou a se zaměřením na opravdu zvládnutou teorii i praxi za volantem.

Pokud na výstavu vyrazí celá rodina i s dětmi budou zde pro ně na venkovní ploše připraveny zážitkové jízdy se supersporty, drift taxi, drift trike, jízdy s rallye speciálem nebo jedním z vozů značky KIA. Pro děti pak dětské motokáry, šlapací dráha, dopravní hřiště, buggyny a další aktivity. Uvnitř bude možné vyzkoušet zajímavé simulátory a velké množství herních konzolí. Návštěvníci se budou moci zúčastnit tomboly, workshopů v leštění a polepování automobilů, pozorovat vystoupení v rámci volby Miss Tuning, která letos vzejde z finalistek Miss České republiky a další pestrý doprovodný program. Návštěva výstavy Escape6 Prague Car Festival bude rozhodně pro návštěvníky zážitkem a příjemným zpestřením konce prázdnin. Více na www.praguecarfestival.cz.

Tým AUTOiNDEX.cz

 

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -