DS 3 Crossback – avantgardní styl a pečlivý přístup k zákazníkům

Novinky
06.06.2019

F T G

DS 3 Crossback – avantgardní styl a pečlivý přístup k zákazníkům

Kompaktní DS 3 Crossback obohacuje modelovou nabídku prémiové francouzské značky DS o atraktivní a stylový crossover, který v sobě koncentruje veškeré know-how společnosti DS Automobiles.

Zatímco DS 7 Crossback byl pro značku novým impulzem a rychle jí pomohl se díky svým kvalitám etablovat mezi zavedenou prémiovou konkurenci, nyní se portfolio rozrůstá o další vzhledově atraktivní a špičkovými technologiemi nabitý kompaktní model DS 3 Crossback. Ten přináší do svého segmentu ve všech ohledech čerstvý vítr, ať už jde o design, materiály, zpracování, technologie či techniku, které vévodí progresivní čistě elektrická verze E-Tense.

Nový model DS 3 je dlouhý 4,12 m a má tedy optimální rozměry, díky kterým je přímo předurčen pro jízdu ve městě. Díky propracovaným tvarům z něj však na první pohled sálá i jeho silná osobnost. Z výrazné masky chladiče DS Wings, světel pro denní svícení s LED diodami a úzkých světlometů DS Matrix LED Vision čiší nejen charisma, ale také smysl pro progresivní inovace. Prémiový charakter vozu podtrhuje celá řada jedinečných detailů, jako jsou například neviditelné okenní lišty, výsuvné kliky nebo čistá linie střechy, kterou neruší ani anténa.

Nejmodernější technologie jsou samozřejmostí

Zajímavá je také výbava, která obsahuje řadu velice moderních prvků. Za zmínku stojí například plně digitální kokpit a v neposlední řadě také řada asistenčních prvků, ať již bezpečnostních či komfortních. Doslova nejviditelnějším příkladem jsou světla DS Matrix Led Vision v kombinaci s technologií Matrix Beam. Jejich světelné paprsky se automaticky přizpůsobují okolnímu prostředí, takže řidiči mohou mít trvale rozsvícena dálková světla, aniž by docházelo k oslňování ostatních účastníků silničního provozu. DS 3 Crossback je jediné auto ve své třídě, které takové osvětlení nabízí.

Z dalších použitých technologií stojí za zmínku zejména DS Drive Assist, díky kterému DS 3 Crossback zvládá poloautonomní řízení úrovně 2. Tento systém využívá multifunkční kameru a radar a spojuje adaptivní tempomat vybavený funkcí Stop and Go s asistentem udržování polohy v jízdním pruhu. Mimořádně užitečný pro pohyb ve městě je i parkovací asistent DS Park Pilot, který zvládne vůz sám zaparkovat, aniž by řidič musel ovládat volant či pedály. Další novinkou v segmentu je Active Safety Brake. Jedná se o systém automatického nouzového brzdění, který dokáže při snížené viditelnosti detekovat nejen jiná vozidla, ale také chodce a cyklisty, a funguje při rychlostech od 5 do 140 km/hod.

Prostor pro cestující je velkorysý a dobře promyšlený. DS 3 Crossback nabízí dostatek úložného prostoru, místo pro nabíjení telefonu, držáky na nápoje a posuvnou loketní opěrku. Zadní dělená sedadla umožňují po sklopení zvětšit objem zavazadlového prostoru z 350 na 1 050 litrů, což je vzhledem ke kompaktním rozměrům vozu solidní hodnota. Interiér je však zároveň výjimečně elegantním místem, které kombinuje velmi kvalitní materiály s osobitým designem. Díky velkolepé středové konzole s dotykovými ovládacími prvky a prakticky umístěným displejům se posádka po usednutí okamžitě ponoří do luxusního technologického prostoru, kde se bude dobře cítit.

Velká pozornost byla při vývoji této novinky věnována i akustickému komfortu a zvukové izolaci. Tomu bylo podřízeno i několik technických řešení, jako je například zvětšení tloušťky plechu dveří či použití zesíleného skla a akustického čelního skla. Vývojáři značky DS rovněž prohloubili partnerství s francouzskou společností Focal, která výhradně pro modely DS vyvinula systém Electra®. U DS 3 Crossback zahrnuje celkem 12 reproduktorů a zesilovač o výkonu 515 W. Díky tomu má tento model naprosto unikátní akustický podpis, který bude pro posádku opravdovým zážitkem.

Jedním ze stavebních kamenů identity značky DS je důmyslný smysl pro detail a nebývalé zapojení ruční řemeslné práce do procesu výroby svých modelů. V interiéru automobilu DS 3 Crossback jsou k nalezení pro DS charakteristické motivy hodinkového pásku (Bracelet) na kožených sedadlech, čalouněná palubní deska a samozřejmě ve světě automobilů zcela jedinečné ozdobné perlové prošití. Není divu, že zpracování některých těchto prvků vyžaduje zvláštní řemeslné dovednosti. Například způsob tvarování kůže nemůže provádět stroj, a tak kožené provedení celého volantu nebo motiv hodinkového pásku na sedadlech je výsledkem ruční práce.

Až pět variant interiéru

DS 3 Crossback nabízí pět variant interiéru, díky nimž si každý vytvoří takové prostředí, které je mu velmi blízké. Pro inspiraci výbavy DS Montmartre je typická střídmost, protože v interiéru dominuje černá, kombinovaná s látkovým čalouněním Pur Basalte na palubní desce a na dveřních panelech. Inspirace DS Bastille představuje ideální příležitost k tomu, aby zákazník pomocí vozu vyjádřil svou osobnost – k dispozici totiž má působivé materiály, bronzové povrchy a třeba i gilošování se saténově chromovaným motivem „Clous de Paris“.

Varianta DS Performance Line zase kombinuje sportovní vzhled s elegancí, a tak kromě leskle černé masky chladiče exteriéru může pochlubit dekorativními prvky z Alcantary uvnitř vozu. Varianta DS Rivoli odkazuje na luxusní ulici Rivoli a prestižní prostředí okolní elegantní pařížské čtvrti. Toho je docíleno použitím chromu a světlým interiérem. Poslední výbavou je DS OPERA, která na posádku silně zapůsobí prestiží slavné pařížské opery Garnier. Na sedadlech jsou použity prvky v černé kůži Nappa a motiv hodinkového pásku (Bracelet), na palubní desce či sedadlech je použito ozdobné perlové prošití.

Osvědčené motory a elektrický pohon

Nové SUV značky DS je prvním vozem postaveným na „multi-energy“ platformě CMP skupiny PSA, která je vhodná pro různé druhy pohonů. Díky tomu si tak zákazník nemusí vybírat mezi komfortem a dynamikou – dostane totiž vždy to nejlepší z obou světů. V benzinové verzi je k dispozici osvědčený motor PureTech 100 se šestistupňovou manuální převodovkou, výkonnější motory PureTech 130 a 155 jsou standardně vybaveny osmistupňovou automatickou převodovkou. Stejně je tomu i u dieselových motorů BlueHdi 100 a 130. Všechny tyto motory – tříválcové v případě benzínu a čtyřválcové u dieselu – jsou přeplňované a poskytují vysokou úroveň výkonu a současně nízkou spotřebu.

Zajímavostí je především DS 3 Crossback E-Tense, který je prvním čistě elektrickým vozem značky. DS při jeho vývoji samozřejmě nerezignovalo na žádnou z oblastí, takže nabízí stejnou úroveň výbavy či komfortu, jako verze s konvenčním pohonem. Automobil disponuje baterií o kapacitě 50 kWh a elektromotorem o výkonu 100 kW. Díky tomu je schopen zrychlit z klidu na 100 km/hod za 8,7 sekundy a jeho jízdní vlastnosti těží z nízko položeného těžiště, neboť baterie jsou integrovány do podlahy vozu. Dojezd čistě elektrické verze je 320 km a baterii lze u rychlodobíjecí stanice dobít na 80 % kapacity za pouhých 30 minut. Model DS 3 Crossback E-Tense dostal také speciální odstín karosérie Crystal Pearl.

Služby zákazníkům DS 3 Crossback

Majitelům novinky DS 3 Crossback jsou k dispozici i služby programu Only You, který je určen pro všechny zákazníky značky. Díky mobilní aplikaci MyDS App se mohou kdykoliv spojit se svým vozem DS a v případě potřeby lze i telefonicky kontaktovat asistenční centrálu. Aplikace sloužící jako osobní účet zákazníků DS a poskytuje rovněž přístup k palubní dokumentaci, umožňuje sledovat historii cest či dostávat upozornění na nutnost provedení pravidelné údržby. Lze si přes ni také zařídit schůzku v DS či si dokonce objednat službu soukromého řidiče DS Valet, který je k dispozici během údržby vozu DS nebo při předání nového vozu DS. Součástí programu Only You je také DS Assistance - služba, která se v případě poruchy nebo nehody postará o vše potřebné.

Nový DS Store v Praze

Francouzská značka DS s uvedením nového SUV modelu DS 3 Crossback právě otevřela svůj první český exkluzivní showroom DS Store Praha na Černém mostě u společnosti Domanský. Praha byla pro vybudování tohoto prodejního místa vybrána mezi celkem 200 nejprestižnějších měst světa. Nový showroom ve speciálním designu má rozlohu téměř 300 m2 vnitřní plochy a jeho zbudování trvalo 2 měsíce. Koncept DS Store vychází z francouzských luxusních módních butiků. To se odráží i v použití prémiových materiálů od dlažby, přes nátěry, až po světla nebo speciální hudbu či DS parfém.

Na ploše pražského showroomu je vystaveno  maximálně 5 vozů, což zákazníkovi umožňuje si pohodlně prohlédnout rafinované detaily každého z vystavených modelů. Příjem servisu je rovněž velkorysý a má  plochu 33 m2. Za showroomem se dále nachází venkovní plocha pro certifikované ojeté vozy DS se zárukou, nabízené  v programu DS Certified.

Tým AUTOiNDEX.cz

Fotogalerie

Reklama:
  • Povinné ručení
    Využijte také možnosti sjednat si výrazně levnější povinné ručení přes internet.
  • https://www.alcar.cz/ -
  • http://www.kvalitnidily.cz/ -
  • http://www.janovapec.cz/ -
  • http://racinglife.cz/ -
  • https://www.jacisnik.cz/ -